"Wajah Abam tersenyum ketika saya mewudukkannya”- Ustaz Kongsi Cerita Saat Menguruskan Jenaz4h Abam

"Wajah Abam tersenyum ketika saya mewudukkannya”- Ustaz Kongsi Cerita Saat Menguruskan Jenaz4h Abam"Wajah Abam tersenyum ketika saya mewudukkannya”- Ustaz Kongsi Cerita Saat Menguruskan Jenaz4h Abam


Foto: Coretan Ummi
Pemergian pelawak terkenal, Abam Bocey ke rahmatullah pada hari Ahad yang lalu pastinya  dirasai oleh insan- insan terdekat dengan beliau.

Abam Bocey mningg4l dunia berikutan demam panas dan sakit kepala berturut-turut dua hari sebelum pemergiannya. Pemergian yang mengejutkan itu turut dirasai oleh kenalan artis terdekat.

Image result for kisah abam
*Video perkongsian ustaz ada di bawah 

Sewaktu jenazah abam Bochey disemadikan, ramai yang terpegun melihat sosok manusia yang datang berpusu-pusu untuk melawat jenazahnya, justeru kehilangannya membuatkan ramai yang tertanya-tanya apakah amalan yang dilakukan oleh Abam Bochey sehingga pemergiannya mningg4lkan kesan yang mendalam buat insan-insan terdekat dan kenalan artis.

terlihat-seri-di-wajah-ketika-saya-mewud
Satu persatu cerita kebaikan Arwah tersebar. Kebaikan yang disembunyi disaat hidupnya hanya diketahui setelah pemergiannya. Bermula dari seorang wanita dan anak yang hadir untuk menziarahi kuburnya kerana terhutang budi Arwah yang membantu membiayai persekolahan anaknya sehingga lah kisah-kisah bantuan & derma yang di hulurkan kepada pelbagai pihak.

Sungguh hebat pengajaran atau ibrah yang ditinggalkan Abam kepada kita

Kini seorang ustaz yang menguruskan jenazah Abam, Ustaz Rafie Zainal pula membuka cerita bagaimana beliau sendiri melihat arw4h tersenyum berseri setelah di wudukkan.

Beliau juga menjadi saksi sebelum Arw4h di mandikan terdapat peluh keringat di dahi beliau yang juga menjadi tanda kematian yang husnul khatimah.

“orang yang beriman itu mningg4l dalam keadaan dahinya berpeluh”

“Kematian Yang Di Cemburui”

“Allahuakbar.. Inilah tanda Husnul Khotimah yang disaksikan saya saat menguruskan jenazah Almarhum Syed Umar Mukhtar @Abam Bocey Official! ..Suntingan video dari Mufid Makrifat

Ustaz Rafie Zainal – Undertaker

Skuad Pengurusan Jenazah – SPJ Malaysia

Majlis Usrah Nur Fattah

Jadikan teladan…

Begitulah hebatnya kuasa sedekah yang disembunyi kan oleh Arw4h sehingga beliau di angkat mulia di saat kematiaanya. Kasih sayang yang diberikan kepada ibunya, anak malah pada isterinya banyak memberi pengajaran kepada kita semua.Sumber : Instagram pengurusan jenaz4h / Coretan ummi

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Post a Comment

0 Comments