” Berderet E!” – Panggil cikgu pondan, netizen tayang keputusan ujian pelajar

loading...
Loading...
” Berderet E!” – Panggil cikgu pondan, netizen tayang keputusan ujian pelajar

Sejak semalam, isu guru memukul pelajar perempuan sehingga berbirat telah mendapat liputan meluas di media sosial. Hal tersebut berpunca daripada tularnya video yang dirakam oleh ibu pelajar tersebut ketika bertemu guru tersebut.
Kes yang berlaku di SMK. Taman Sutera, Johor Bahru ini melibatkan seorang pelajar perempuan berbangsa Cina yang didakwa dikasari oleh guru Bahasa Melayunya dengan rotan sehingga mendatangkan kecederaan.
Video Player
00:00
02:29

Senyum nampak?

Tindakan pelajar perempuan berusia 13 tahun yang memanggil gurunya sebagai pondan dilihat sangat kurang ajar oleh warganet dan membuatkan mereka mencari latar belakang pelajar tersebut.

Semua E macam mana ni?

Walaupun laporan polis sudah dibuat dan siasatan masih dijalankan, namun disebabkan isu ini tular, keputusan peperiksaan pelajar itu turut dapat dikesan oleh para pelayar internet.


13 tahun dah ke Pub?

Selain itu, ada juga komen yang diperoleh daripada Facebook daripada netizen yang mendakwa bahawa pelajar perempuan bernama Wong Mei Yan ini turut terlibat dalam masalah sosial di usia muda.

Bahasa Cina pun gagal?

Menerusi komen daripada Facebook sumber, rata-rata netizen mulai terkejut dengan keputusan peeriksaan pelajar tersebut. Mereka juga dilihat mulai membuat andaian bahawa pelajar tersebut memang bermasalah dan agak ketinggalan dalam pelajaran.

Silibus senang pun tetap tak bolehscore

Memang bermasalah budak ni


Buat masa sekarang, belum ada lagi perkembangan mengenai isu ini. Diharap pihak sekolah dan juga pelajar tersebut dapat menyelesaikan masalah yang berlarutan ini dengan sebaiknya.

Post a Comment

0 Comments