POLIS SERBU RUMAH IBU NAJIB, PECAH SILING RUMAH PULANG TANGAN KOSONG

loading...
Loading...
POLIS SERBU RUMAH IBU NAJIB, PECAH SILING RUMAH PULANG TANGAN KOSONG

Polis menyerbu kediaman ibu bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak, Tun Rahah Mohammad Noah di Jalan Eaton, Kualan Lumpur, petang tadi.
Sumber polis berkata serbuan yang melibatkan 14 anggota itu dibuat kira-kira pada pukul empat petang - kira-kira waktu yang sama Najib didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur.
Difahamkan polis turut memecahkan siling rumah untuk melihat jika ada wang tunai yang disembunyikan di situ, tetapi pulang dengan tangan kosong.

Polis memeriksa rumah didiami ibu Datuk Seri Najib Razak, Tun Rahah Mohd Noah di Jalan Eaton di sini, hari ini.


Perkara itu disahkan peguam bekas Perdana Menteri, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah. 


Beliau berkata, polis tiba di rumah itu sekitar jam 2 petang ketika beliau berada di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur untuk proses pendakwaan Najib.

“Polis datang untuk memeriksa kediaman ibu Najib, hampir seluruh rumah diperiksa namun saya difahamkan tiada sebarang benda diambil oleh mereka.

“Tindakan ini dilihat seperti tidak adil, apa kaitan Tun Rahah dalam kes Najib, kalau mahu buat pemeriksaan mesti ada sebab yang munasabah,” 
katanya ketika dihubungi, hari ini.

Terdahulu, Najib mengaku tidak bersalah atas empat pertuduhan salah guna kedudukan dan 21 pertuduhan membabitkan aktiviti pengubahan wang haram berjumlah RM2.3 bilion.

Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur kemudian membenarkan beliau diikat jamin RM3.5 juta dengan seorang penjamin.

Mahkamah turut membenarkan Najib membayar wang jaminan RM3.5 juta secara ansuran dengan membayar RM1 juta esok dan selebihnya sehingga 28 September ini. - 20 September 2018
.

Post a Comment

0 Comments