Daging Goreng Bertelur,Sedap Sungguh Rasanya

loading...
Loading...
Daging Goreng Bertelur,Sedap Sungguh Rasanya
BAHAN-BAHAN:
  • 200gm daging | dihiris nipis dan kecil
  • 50gm bawang Holland | dihiris 
  • 2 ulas bawang putih | dicincang halus
  • 2 biji telur
  • Sedikit serbuk pati ayam
  • Sedikit serbuk kunyit
  • ½ sudu teh garam halus
  • Sedikit minyak masak
CARA-CARA MEMASAK:
  1. Gaul daging serbuk kunyit, garam dan serbuk pati ayam dan diperap selama 10 minit
  2. Panaskan minyak masak dan goreng daging sehingga masak dan garing sedikit. Ketepikan.
  3. Tukar minyak baru, tumiskan bawang holland dan bawang putih sehingga naik bau.
  4. Pecahkan dua biji telur dan masukkan sedikit serbuk pati ayam.
  5. Masukan telur ke dalam bahan tumisan bawang kacau sehingga separuh masak.
  6. Masukkan daging yang telah digoreng dan gaul bersama telur, kacau sehingga telur sebati bersama daging selama 2-3 minit.
  7. Angkat dan sedia untuk dihidangkan.
INFO CHEF: Boleh tumiskan sedikit cili giling semasa menumis bawang yang dihiris atau potong cili padi untuk rasa yang sedikit pedas.

Post a Comment

0 Comments