Kami Dah Janji Nak Rahsia,Kenali Ustaz Firdaus Wong, orang kuat disebalik pengislaman Michael Ang

loading...
Loading...
Kami Dah Janji Nak Rahsia,Kenali Ustaz Firdaus Wong, orang kuat disebalik pengislaman Michael Ang

Selamat kembali ke agama Islam…

Berita gembira itu disahkan oleh pendakwah terkenal menerusi IG, yang juga seorang muallaf Ustaz Firdaus Wong, antara individu bertanggungjawab menguruskan membantu Michael.
Urusan pendaftaran Michael sebagai Muslim secara rasmi juga turut dibantu oleh Ustaz Sheikh Hussain Yee, di bawah NGO milik pendakwah itu, iaitu Multiracial Reverted Muslims (MRM).

Kami dah janji untuk rahsia…

Menurut ustaz Firdaus, majlis pengislaman itu diadakan di rumah pengarah tersebut dan berita itu dirahsikan atas permintaan pengarah kerana mahu betul-betul bersedia.
Tambahnya lagi, masyarakat perlu memberi ruang buat Michael untuk mendalami Islam dengan lebih dekat lagi, dan jangan menimbulkan unsur-unsur negatif sebaliknya memberi dorongan dan sokongan kepada pengarah itu.

Ramai masuk Islam rahsiakan status agama..

Menurut komen daripada netizen, hakikatnya ramai lagi yang merahsiakan kisah pengislaman mereka, mungkin masih belum bersedia.
Namun, rata-rata komen daripada netizen meluahkan rasa syukur dan terharu dengan keputusan Michael memilih Islam sebagai pegangan hidup.

Semoga Allah pelihara imannya…

Sebaknya, semoga hati Michael teguh dengan Islam

Allah berhak memberi hidaya pada sesiapa yang dikehendakinya…

Perlahan2 dalami ilmu agama…

Alhamdulillah, semoga diberi ganjaran besar oleh Allah buat kesemua individu secara langsung atau tidak yang telah berjaya membawa seorang lagi saudara Islam, supaya dapat dirasai manisnya iman.

Post a Comment

0 Comments