‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki

loading...
Loading...
‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki:



Kali ini Fynn Jamal atau Affina Yantu Jamalludin, 36 mahu bina saham akhirat di bumi Palestin. Bersama teamnya, Into Taqwa Malaysia membangunkan maahad tahfiz di Masjidil Aqsa.

Bukan itu saja ibu kepada Bakti Arjuna Fitri dan Sakti Kencana Fitri ini rupanya menyimpan cita-cita akhir yang disimpan kemas. Sebaik kaki melangkah ke bumi Palestin, awal tahun hadapan, Fynn akan laksanakan cita-cita akhirnya itu.


                                   ‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki



                                ‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki




Peluang Bina Mahligai Di Akhirat Dekat Palestin

Lama tak share peluang bina mahligai kat akhirat sana. aku harap korang tetap tak berhenti memberi. Sebab ITU adalah soalan bocor kepada macammana nak lapang rezeki.

Kedekut dengan الله;

dan الله akan kedekut dengan kita.

Insyaallah Januari 2019 aku akan ke Palestine lagi. amin amin amin. Misi masih sama. menyampaikan kalau kalau ada yang nak menyambut pesanan Rasulullah SAW; untuk pergi ke Aqsa— atau setidaknya menghulurkan minyak pelita untuk Aqsa yakni sadaqah untuk menghidupkan terus masjid teragung selepas haram dan nabawi.

Tahun lepas kita berjaya bawa menghampiri RM200k masuk. Itulah yang digunapakai untuk memperbetul masjid, membeli kelengkapan dan sebagainya.

Niat seterusnya adalah untuk kami di @intotaqwa_malaysia set up maahad tahfiz di Masjidil Aqsa. amin!!


                               ‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki



                                  ‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki



                                 ‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki




Ini Cita-cita Terakhir Apabila Masa Telah Sampai

Cita-cita terakhir aku adalah apabila masa telah sampai, biarlah aku jadi salah seorang tenaga pengajar di situ. tak mampu ajar hadith dan quran— aku ajar english je sudah. hahaha. amin!!

Buat sementara, kita fund sekolah tahfiz je kat situ. Macam yang korang tolong kami set up sekolah kecik untuk wanita dan kanak-kanak di Rohingya dulu. Atau masa kita bantu tahfiz di Makkah musim haji tuari.



                                 ‘Bila Tasik Galilea Kering..’ Ada Apa Dengan Cita-cita Terakhir Fynn Jamal
Anda yang mahu menghulurkan sumbangan boleh langsung ke akaun ini.



Insyaallah bi iznillah;

kalau الله gerakkan hati kalian nak tolong bantu—

adalah rezeki kita semua bersatu.

Aku tak pernah takut dengan apa yang dibuat. Kalau sekadar tiga orang hulur rm13 pun— aku tau— الله yang decide dia nak banyak tu.

Ada satu ceramah aku tonton;

Kau tak nak sadaqah—bukan kau yang lebih hebat sebab tentukan siapa dapat duit kau.

Tapi sebab الله tak duit kau.

Pergh.

Setepekkk kat muka.

Semoga الله sudi dengan setiap amalan kita. Amin.


                                ‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki


                                ‘Tasik Galilea Makin Kering..’ Fynn Jamal Kongsi Cara Nak Melapangkan Rezeki




Bila Tasik Galilea Kering..

Details untuk sumbangan ada kat slide terakhir. Gambar ketiga dan keempat terakhir tu adalah Tasik Galilea. Tasik yang Rasulullah SAW dah pesan. Bila kering je— dajjal keluar— settle. Kiamat.

Aku dah berada kat sana. Tengok sendiri tahap keringnya. Aku bandingkan dengan gambar jemaah yang datang beberapa tahun sebelum. Allahu akbar.

Yang rumput banyak-banyak dan lebat daunnya tu— semua tu dulu dasar tasik. Allahu akbar.

Kiamat betul-betul kat pangkal dagu. Kita masih sibuk nak keep up dengan siapa penyanyi nombor satu yang layak masuk final.

Haih.

Sumber/Foto : Fynn Jamal


Post a Comment

0 Comments