Putera Charles Menyesal Kahwin Dengan Puteri Diana

loading...
Loading...
Putera Charles Menyesal Kahwin Dengan Puteri Diana

PUTERA Charles mengakui dia hampir membatalkan perkahwinannya dengan Puteri Diana kerana menyedari mengahwininya akan menjadi satu kesilapan besar.

Pengakuan itu didedahkan dalam sebuah biografi yang menceritakan secara mendalam mengenai hubungan pasangan diraja tersebut.

Putera Charles dan Puteri Diana berkahwin di St Paul Cathedral pada 29 Julai 1981.

Sejak dari itu, Puteri Diana dalam biografi yang ditulis Andrew Morton mendedahkan dia mahu keluar daripada perkahwinan tersebut.Kedua-duanya menyedari mereka tidak serasi bersama.

Namun, pendedahan terbaharu itu menjadi bukti buat pertama kalinya Putera Charles mengakui ragu-ragu sama ada Putera Diana adalah wanita tepat untuk dikahwininya.

Menurut biografi yang ditulis wartawan veteran Robert Johnson, pewaris takhta Britain itu menganggap perkahwinan tersebut sebagai 'panggilan untuk bertugas'.

Malah Putera Charles pada mulanya mahu membatalkan perkahwinan dengan Puteri Diana tetapi menyedari ia akan menjadi satu bencana.

Beberapa tahun selepas perkahwinan itu, Putera Charles meluahkan kekecewaannya mengahwini Puteri Diana kepada rakan-rakannya.
Putera Charles dan Puteri Diana bercerai pada 1995.

"Saya amat terdesak mahu membatalkan perkahwinan itu pada 1981, semasa majlis pertunangan saya sedar betapa buruknya prospek itu, tidak mempunyai peluang untuk mengenali Diana terlebih dahulu."
Walaupun tidak membatalkan perkahwinan itu, Putera Charles tidak menyalahkan sesiapa.

Putera Charles menjalinkan hubungan cinta dengan Camilla sejak 1970 sebelum berjanji temu dengan 20 wanita lain selepas itu.

Camilla dianggap wanita yang tidak sesuai untuk Putera Charles kerana latar belakangnya.

Putera Charles dan Puteri Diana berkahwin pada 1981 tetapi menurut Jobson, pewaris takhta Britain itu tahu Puteri Diana tidak serasi dengannya semasa beberapa kali pertemuan mereka sebelum berkahwin.
Pasangan itu berpisah pada 1992 dan bercerai pada 1995.
Putera Charles mendedahkan hampir membatalkan perkahwinannya dengan Puteri Diana. 

Dalam satu temu bual bersama Panorama pada 1995, Diana mendedahkan bahawa wujud orang ketiga dalam hubungannya dengan Putera Charles.

Putera Charles dan bekas kekasihnya, Camilla berkahwin dalam satu majlis sivil pada 8 April 2005. - Express.co.uk

Post a Comment

0 Comments