Rosmah datang SPRM bawa beg tangan merah,Ditemani Anak Menantu

loading...
Loading...
Rosmah datang SPRM bawa beg tangan merah,Ditemani Anak Menantu

PUTRAJAYA: Isteri kepada bekas perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor hadir di Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini bagi memberi keterangan berhubung siasatan kes SRC International Sdn Bhd. 

Ia susulan kenyataan badan anti rasuah itu yang mengarahkan beliau hadir pada pagi ini untuk dirakamkan keterangan berhubung perkara berkenaan.
Rosmah hadir berbaju kurung biru dan selendang merah. Foto AP


Rosmah tiba di SPRM jam 10.43 pagi dengan menaiki kenderaan Mercedez selepas bertolak dari kediamannya di Taman Duta, Kuala Lumpur, tanpa kehadiran polis pengiring.

Selain kehadiran wakil media dalam jumlah yang ramai, turut kelihatan anggota polis yang mengawal ketat perkarangan bangunan.

Rosmah, berbaju kurung bunga biru dan bertudung merah, serta membawa tas tangan merah, ditemani anaknya Nooryana Najwa dan menantu, berjalan pantas masuk ke dalam bangunan.


Difahamkan, Rosmah akan memberi keterangan kepada pegawai SPRM di bilik soal siasat.
Kenderaan yang membawa Rosmah ke ibu pejabat SPRM. Foto BernamaSebelum ini, Pejabat Perdana Menteri dalam satu kenyataan mengumumkan penubuhan Pasukan Petugas Siasatan 1MDB untuk menjalankan siasatan terperinci, pengesanan dan penyitaan aset serta pendakwaan terhadap individu yang melakukan apa-apa kesalahan jenayah dalam pengurusan 1MDB.

SRC International ialah anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB), sehingga ia diletakkan di bawah Kementerian Kewangan pada 2012.

Post a Comment

0 Comments