Best Information

Breaking

Saturday, 9 June 2018

Cara Mike Tyson Dan Kareena Kapoor Sambut Ramadhan

Loading...
Cara Mike Tyson Dan Kareena Kapoor Sambut RamadhanMike Tyson, Saif Ali Khan dan Kareena Kapoor turut tidak ketinggalan melakukan ibadat berpuasa.

RAMADAN sudah hampir sampai ke penghujungnya. Pastinya ramai yang rasa ingin terus berada lebih lama dalam berkah bulan Ramadan ini.

Mereka yang benat-benar mendalami kelebihan Ramadan pastinya bersedih apabila tempoh sepurnama ini makin menuju ke penghujungnya.

Meskipun Syawal dinanti dengan penuh semangat meraikan kejayaan, Ramadan tentunya meninggalkan kesan kerohanian yang tinggi bagi setiap Muslim yang menghayatinya.

Tidak dapat dinafikan, Ramadan mengajar kita tentang ketaatan kepada perintah Allah, dan memelihara hubungan antara sesama manusia di muka bumi ini.

Bercakap tentang manusia di seluruh dunia, berikut adalah senarai selebriti luar negara yang sama-sama menjalani ibadah puasa, sekali gus mampu menyampaikan teladan dan dakwah tentang puasa Ramadan kepada komuniti global.

Mike Tyson

Memeluk agama Islam sekitar tahun 1990-an, bekas juara heavyweight dunia ini antara selebriti Barat yang mengamalkan ajaran Islam termasuklah berpuasa.

Halima Aden

Peragawati ini mula mencipta nama selepas dipilih menjadi penghias kulit majalah Vogue. Dalam temu ramah dengan majalah Harper's Bazaar, Halima mengakui dia gemar tidur siang ketika berpuasa dan sedang berusaha membuang tabiat tidak baik itu.

Kareena Kapoor - Saif Ali KhanKareena akui perlu sesuaikan diri dengan tradisi Ramadan keluarga suaminya.


Kedua-duanya mengakui pengalaman berpuasa selepas berkahwin dan mempunyai cahaya mata sedikit berbeza, terutama bagi Kareena. Dalam satu temu ramah dengan portal hiburan India, Kareena memberitahu keluarga suaminya mempunyai tradisi tersendiri dalam bulan Ramadan, antaranya gemar bersedekah makanan dan wang kepada jiran tetangga.

AkonMedia antarabangsa melaporkan penyanyi dan rapper ini berkemungkinan besar berpuasa, memandangkan dia dibesarkan di Senegal, sebuah negara yang mengamalkan ajaran Islam. Namun Akon atau nama sebenarnya, Aliaune Damala Akon Thiam tidak pernah membuat kenyataan secara terbuka jika dia benar-benar berpuasa.

Shahid Kapoor


Bintang Bollywood ini mengakui dibesarkan dalam keluarga yang mementingkan dan mengamalkan ajaran Islam. Menerusi satu portal gaya hidup India, Shahid memberitahu tidak pernah lagi meninggalkan puasa Ramadan sepanjang hidupnya.

loading...
terimakasih sudi like

No comments: