Friday, 7 July 2017

Jiran Cina Dengar Bayi Menangis....Tapi...

loading...
Jiran Cina Dengar Bayi Menangis....Tapi...

Al fatihah
Salam Takziah. Cikgu Siti Rohana Redzuan(Sesi petang) smk bandar putra telah meninggal dunia, semalam jam 8 malam. Bersendirian dgn 2 anak di rumah. Dijumpai pada jam 8 malam oleh suami selepas pulang kerja.
Dia baru lepas bersalin. Anak nya kedua baru 48 hari. Ceaser. Katanya pendarahan tempat dia ceaser

Masa jumpa, anaknya yang baby nangis dah tak keluar suara
Anaknya yang pertama menyusu jugak time makny dah takde tu. sbb dah lapar sgt. Nangis sampai muntah2.

Husbandnya balik rumah gelap. Baru tgk anak isteri semua atas katil
๐Ÿ˜ฐ share kisah cikgu sek anak di smk banda putra semlm.. mungkin ada yg mengenali arwah.

Cara die meninggal sgt syahdu..
Suami die kj pengerang bw lori..plan mlm td x balik tp kol 8mlm die smpai uma..uma bergelap...
Masok je uma..ank menanges...yg si abg tgh susu tek arwah๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ..yg bby tgh mananges smpi xdgr sore..ms tu arwah da terbaring dgn mulut berbuih..hidung berdarah...
Adik ipo ade dtg nk hantar mknn kul 3pm...panggil2 xde yg sahut...pastu die pegi cmtu je sbb ingt akk nye tgh mandi ke ape ke...
Pastu Jiran(cina) dgr baby menanges2..bila panggil2 xde yg sahut...
Blh byg x..keadaan anak2 kecik tu mcm mn ms maknye pergi...๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
Hasil post mortem.. Peparu berair..jantung da bengkak...
Arwah hanya mengadu penat je kat suami...๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ suami suh berehat...
Jaga diri ye Adik2 lps bersalin....Jaga diri Masa pantang tu penting...๐Ÿ˜ฐ.peringatan utk diri sendiri juga๐Ÿ˜”

Tambahan:
Sedikit renungan utk diri sendiri,ahli keluarga dan rakan2.
Menantu perempuan jiran along baru meninggal dunia semalam.kematiannya dianggarkan dalam jam 1 sehingga 2 ptg . Hasil post mortem..menurut suami arwah..jantung bengkak dan paru2 berair.namun arwah tidak mempunyai kedua2 penyakit ni.
Arwah meninggalkan 2 anak.yang sulung lelaki berusia 1 tahun lebih.yang bongsu perempuan berusia 1 bulan lebih . Kedua2nya menyusu badan.kematiannya disedari ketika suami baru balik kerja dalam lingkungan 8 mlm semalam .
Utk pengetahuan semua..arwah tinggal bertiga di rumahnya.ketika pulang dari kerja..si suami mendapati isterinya sudah kaku di atas katil
Lebih sedih apabila si suami melihat anak sulungnya sedang menyusu di badan isterinya manakala si adik sudah lesu.mungkin sebab lapar yang teramat sangat .
Arwah merupakan seorg guru dan rakan kepada isteri along.seorg yg sangat baik dgn anak2..org tua..jiran2
Doktor cakap dari post mortem gak menunjukkan arwah keletihan dan meninggal ketika tidur.letih mungkin kerana anak2 masih menyusu badan dan stress.
Akibat stress...jantung mengepam terlalu laju dan membengkak dan oksigen gagal disalurkan keseluruh badan . Ini hanya asbab saja.semuanya telah tersurat.banyak pengajaran boleh diambil
Sama2 kita hadiahkan al fatihah kepada sahabat isteri along.semoga rohnya dicucuri Rahmat.
~c&p~ from fb kak Rean Berhanudin
loading...
kongsikan artikel ini

0 comments: