Monday, 3 July 2017

Dah Setahun Tiap Hari Kucing Ni Akan Tunggu Pemiliknya Ditempat Yang Sama

loading...
Dah Setahun Tiap Hari Kucing Ni Akan Tunggu Pemiliknya Ditempat Yang Sama

Dah Setahun Tiap Hari Kucing Ni Akan Tunggu Ditempat Yg Sama, Puncanya Sgt MENYEDIHKAN !!! | Sebak baca kisah seekor kucing dari Russia ini yang dikatakan sudah menunggu kehadiran tuannya selama 1 tahun. 

Beberapa foto mula viral di media sosial dan ramai netizen emosi dengan tindakan tuannya yang tidak bertanggungjawab itu.

Menurut sumber, pemilik kucing ini pernah tinggal dikawasan berkenaan sebelum berpindah ke tempat lain, hari pemilik kucing ini berpindah, penduduk tempatan ternampak kucing tersebut berlari mengejar kereta tuannya. Sangat mengharukan, sehingga kini kucing itu setia menanti kepulangan tuannya ditempat yang sama setiap hari.

Kehadiran kucing ini mula dirakam sejak tahun 2015 dan penduduk sekeliling sentiasa memberi kucing itu makan setiap hari. 

Kisah sedih ini dikongsi oleh seorang pengguna Facebook bernama Ostap Zadunayskiy dan beliau sendiri mengenali tuan kepada kucing malang tersebut.

Pengajaran buat kita semua, jangan sesekali bersikap kejam terhadap binatang, kisah ini merupakan salah satu contoh kekejaman manusia terhadap binatang. Sayang dan jagalah sebaik mungkin. Setianya seekor kucing ini terhadap tuan yang tidak pernah menghargainya.loading...
kongsikan artikel ini

0 comments: