Monday, 10 July 2017

Adik Senyum Lihat Abang Datang Bawa Juadah Berbuka Puasa

loading...
Adik Senyum Lihat Abang Datang Bawa Juadah Berbuka Puasa

Gambar-gambar yang dibagikan oleh seorang pengguna Facebook ini sejak jam 3.52 pagi tadi membuat netizen rasa sebak dan tidak putus-putus mendoakan dua beradik ini dilindungiNya.

Kemitraan dari Presiden Muslim Volunteer Malaysia (MVM), Muhammad Jantan membuat hati netizen terusik. Mana tidaknya, pada usia yang masih kecil, dua beradik ini hidup sebagai pengungsi dan mungkin juga telah kehilangan kedua orangtuanya.

"Semalam Allah pertemukan saya dengan dua beradik ini, melihat sendiri wajah seorang abang membawa juadah berbuka puasa yang kami sediakan kepada adik dia, telah memberikan satu efek pada diri saya.

"Saya lihat, si adik menanti abang dia yang datang dengan wajah yang penuh dengan harapan. Lalu si abang datang membawa makanan, saat itu jugalah wajah si adik terus berubah menjadi sangat gembira.

"Barangkali si adik telah lama tidak merasa makanan seperti ini. Itu yang terukir senyuman di wajah seorang gadis kecil yang kini menjadi pengungsi, yang juga mungkin telah kehilangan kedua orang tuanya.

[1 9459007]

"Melihat apa yang dilakukan oleh dua bersaudara ini, jelas telah memberi maksud arti syukur pada diri mereka. Tingkah laku mereka ini secara tidak langsung telah membuat saya rasa,

"" Ya Allah, kami di Malaysia sampai tingkat boros Ya Allah "

"Maafkan kami adik, kami di Malaysia telah nyaman sehingga tidak memikirkan kamu yang sedang lapar," tulis Muhammad di Facebooknya.

Bersyukurlah dengan apa yang kita miliki dan nikmati hari ini. Semoga mereka diberikan kekuatan untuk terus hidup dan kesenangan di masa akan datang.
loading...
kongsikan artikel ini

0 comments: