Header AD

Pontianak Mengilai Dalam Bas Ekspress Selepas Penumpang Petik Bunga Di RnR

loading...
loading...
Pontianak Mengilai Dalam Bas Ekspress Selepas Penumpang Petik Bunga Di RnR

Tadi terbaca kat satu forum kisah pengalaman seram hamba Allah ni ternampak kelibat menyeramkan dalam bas ekpress yang dia naiki..


Dia cuma bagi hint bas tu nama COS*** aku pun tak tau bas apa. jarang naik bas katanya.. Tak hafal pulak nama2 bas ni. Katanya dia dalam perjalanan dari utara nak balik ke KL. Dia ambil tiket midnite pukul 12.30 malam. Dia ambil bas double decker. Biasa la.. 

Bajet boleh la tidur sepanjang perjalanan takde la bosan sangat sementara nak sampai.Time dia naik bas tu katanya tak ramai penumpang. Lebih kurang beberapa orang je penumpang dalam bas tu. Dia duduk tingkat atas.. Bas pulak gelap.. tak tau pasal apa. 

Maybe nak jimat kot dia tak pasang lampu. Lagipun malam maybe driver bas tu fikir nak bagi keselesaan penumpang untuk tidur la kot.

Kat tingkat atas tu ada la 2 orang dok belah barisan kanan seat. Dia duduk barisan tengah & dia ambil single seat. Kat depan katanya ada 2 3 orang. Sebab letih sangat dia terlelap. Masa dia nak mengiring ke sebelah kanan tak sengaja tertengok seat sebelah dia..


Dalam samar samar dia nampak.. satu makhluk berkepala besar duduk kat seat yang mula2 dia nampak tak ada orang tadi. Terkedu seketika katanya..


Gila Wei!! Kalau aku pun confirm terkentut jugak kat situ.. erkk kalau takut boleh terkentut ke? kekekeke Bukan je terkaku tapi terjerit jugak la mamat tu. Bayangkan suara jantan menjerit lagu mana.. hahahaha. 

Tapi di sebabkan masing2 dalam bas tu semua mengantuk tahap gaban sapapun macam tak peduli dengan jeritan dia. Terkumat kamit la mulut mamat ni baca semua doa dia ingat sampai lembaga kepala besar tu hilang. Katanya ni pengalaman kelima dia nampak makhluk seram dalam hidup dia.


Kisah kedua dia mention nama bas.. Plusliner. Perjalanan dari KL ke Penang kalau tak silap. Katanya masa bas berhenti kat R&R ada penumpang yang turun lepas tu petik bunga kat situ & bawa naik bas. Apa lagi Cik Akak Pontianak pun ikut naik bas la..


Mengilai tak hingat dalam bas sampai driver bas terpaksa patah balik & pulangkan semula bunga yang di petik. berlaku lebih kurang pukul 3 pagi..


Time tu semua lampu bas di tutup. Dalam bas seat tak penuh sebab tak ramai penumpang. Akak yang petik bunga tu duduk seat belakang sekali sorang sorang.

 Penumpang lain kebanyakkan semua kat seat depan.. Bila dia kerasukkan mengilai mengalahkan mayang sari katanya semua kelam kabut lari turun. Time tu kat gua tempurung. Kejadian tu berlaku tahun 1995. erkkk 

Gua tempurung tu banyak jugak kisah seram yang aku baca Hantu Gua tempurung ke hantu RNR ni.. konpius aku. hehehehe


Agak seram kalau nak bayangkan kejadian tu bila berlaku dalam bas yang tengah bergerak. Nak2 lagi atas highway kau ingat boleh sesuka hati berhenti atau buat U-Turn apatah lagi nak lari turun. Nak tak nak kau terpaksa hadap perkara tu macam filem Train To Buhsan tu. 

Tapi filem train to buhsan tu cerita pasal zombie cuma situasi tu macam tu la.. Kau terpaksa struggle sebab kau memang tak boleh lari kemana mana sehingga sampai ke destinasi.
Jangan Lupa Like Page Ini Untuk Mendapatkan Segala Berita Yang Paling Terkini!!
Pontianak Mengilai Dalam Bas Ekspress Selepas Penumpang Petik Bunga Di RnR Pontianak Mengilai Dalam Bas Ekspress Selepas Penumpang Petik Bunga Di RnR Reviewed by kak tie on 4:19:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan