Header AD

“Memang susah jadi junior di sini, yang masuk tentera je faham, we train to kill”

loading...
loading...
“Memang susah jadi junior di sini, yang masuk tentera je faham, we train to kill”
"Memang susah jadi junior di sini, yang masuk tentera je faham, we train to kill" - Macam mana kes buli dan dera masih berlaku walau ada pengawasan, ini penjelasan penuntut UPNM
Kematian Zulfarhan Osman, penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) yang menjadi mangsa dera rakan-rakannya baru-baru ini telah mendapat perhatian seluruh rakyat Malaysia. 

Ramai yang bersimpati dan mahukan keadilan dan tindakan sewajarnya dikenakan kepada si pelaku.


“Memang susah jadi junior di sini, yang masuk tentera je faham, we train to kill” – Macam mana kes buli dan dera masih berlaku walau ada pengawasan, ini penjelasan penuntut UPNM

Selain itu, ada juga di antara netizen yang menyalahkan pihak pengurusan universiti yang tidak peka dan cuai. Betul juga macam mana boleh berlaku kes macam ni, takkan tak ada pengawasan kan? Nah baca ini.

Setiap hari 2 jurulatih on duty jaga blok



Mereka dera jam 0300, masa jurulatih rehat



Sistem yang ada sangat baik, mereka mengambil kesempatan



Insan yang masuk tentera sahaja faham culture



Kepada netizen, please understand us



sumber : Muhammad Fais
Jangan Lupa Like Page Ini Untuk Mendapatkan Segala Berita Yang Paling Terkini!!
“Memang susah jadi junior di sini, yang masuk tentera je faham, we train to kill” “Memang susah jadi junior di sini, yang masuk tentera je faham, we train to kill” Reviewed by kak tie on 4:35:00 PG Rating: 5

1 ulasan

  1. well, yang 32 tu human juga, cuma cara mereka berfikir jer yang tak human ;(
    kang kena kat adik beradik anak anak korang , taulah rasanya mcm mana,
    apapun, doakan yang baik2 untuk semua ...

    BalasPadam