Thursday, 8 June 2017

Lihat Orang Kita Bila Berbelanja.Adab Tak Tahu Letak Kat Mana!!

loading...
Loading...
Lihat Orang Kita Bila Berbelanja.Adab Tak Tahu Letak Kat Mana!!

Adab mane adab ?

Aku tahu H&M tengah sales gila2. 
Tapi korang kalau pergi shopping tu jadi lah pembeli yang berhemah sikit. Aku pergi H&M tadi ya Allah kesian wey. 
Memang dah nama pon keje dia tp pikir la jugak. Staff tu pon manusia, puasa lagi. Sama je mcm kita.
 Bukan binatang kau nak panggil woi woi tolong amik baju. Tak cukup tangan budak tu nak layan org ni org tu. 


Semua tak reti sabar. Kalau dah nampak mcm tu punya ramai manusia, please consider. Self service atau pon sabar kejap. Staff mesti tolong. Nak bayar tolong beratur.
Reminder utk mak ayah yang nak shoping barang2 anak. 

Fitting room ade pergi la try. Ni kau try kt floor dah satu hal, lepastu bila taknak, kau tinggal je kt atas lantai macam tu je. 
Macam kat rumah kau buat. Kau dah jadi mak bapak kot. Takkan lah takbole pikir adab. Bila staff kerek ke takde mood ke kau marah pulak staff tu. Padahal org tu da penat kemas kasi elok nak kasi senang semua org shopping. 

Tapi kauorang shopping mcm takde akal. Sabar. Tak hilang pn H&M tu. Tak sempat harini, esuk datang lagi. 

Rasa malas nak beratur sbb ramai sangat kt fitting room? Beli dulu. Balik rumah try. Tak ngam bole tukar. H&M ade exchange & return policy. Bole baca kt website H&M. Tolong educate diri sebelom pergi shopping. 

Kau tahu pukul 10 mall tutup, jangan lah dtg pukul 10. Staff pon ade rumah nak balik makan, mandi, rehat. Tak kisah la mana2 pon kau nak shoping selain H&M. Tolong jaga adab.

kiriman
Farah Amin

No comments:

Loading...