Thursday, 25 May 2017

[VIDEO] Hari Peringatan Mangsa Bom Di Mancester. Kelibat Imam Muslim Dan Wanita Yahudi Jadi VIRAL Di Media Sosial !!! |

loading...
[VIDEO] Hari Peringatan Mangsa Bom Di Mancester. Kelibat Imam Muslim Dan Wanita Yahudi Jadi VIRAL Di Media Sosial !!! | Vigil yang telah diadakan di seluruh united kingdom disertai oleh orang ramai untuk menyatakan kesatuan dan membantah kekejaman yang meragut nyawa 22 orang dan mencederakan 119 lagi berikutan konsert Ariana Grande di Arena Manchester pada malam Isnin lalu.


Gambar seorang Imam Muslim bersama seorang wanita Yahudi yang berusia 93 tahun menarik perhatian media kerana kerana dilihat turut serta berdoa bersama-sama dalam perhimpunan yang menyentuh perasaan itu.Renee Black dan Imam Sadiq Patel, kedua-duanya merupakan anggota Blackburn Interfaith Forum, dilihat meletakkan bunga dan menyatakan kesedihan semasa menziarahi memorial di Albert Square, Manchester, hari ini.

Dua puluh dua orang dibunuh dan 119 cedera dalam letupan itu ngeri di Arena Manchester pada malam Isnin, termasuk seorang budak perempuan berusia lapan tahun.
Mr Patel berkata: “Kita tidak tahu apa yang hendak dikatakan, tidak ada perkataan yang dapat menggambarkan apa yang kita akan tempuhi. 

Tetapi satu perkara yang kita pasti tahu, kita adalah satu dan kami akan tempuhinya bersama-sama.

‘Kami datang dari Blackburn. Kami terpaksa datang ke sini.
‘Renee ini seorang wanita Yahudi. Saya seorang Muslim. Tetapi pada masa ini kepercayaan tidak bermakna apa-apa. Kami adalah satu dan kami akan mendapat lalui ini bersama-sama.’

Ms Black berkata: ‘Kami akan cuba melalui ini bersama-sama dan tidak kira warna kulit atau kepercayaan atau apa sahaja anda berada, kita tetap bersama orang yang sama dan kami berdarah seperti orang lain.’

No comments:

Loading...