Header AD

Shah Rukh Khan Meninggal Dunia Dalam Nahas Pesawat Peribadi ?

loading...
loading...

Shah Rukh Khan Meninggal Dunia Dalam Nahas Pesawat Peribadi ?


Masih menjadi tanda tanya adakah berita yang Elpais-TV adalah benar? jika benarlah berita ini

Takziah buat keluarga Pelakon, Producer, dan personaliti TV lagenda India dan hindustan iaitu Dato Shah Rukh Khan meninggal dunia dalam nahas melibatkan cuaca buruk "turbulance" 

Beliau di katakan membuat penerbangan menggunakan pesawat Gulfstream G550 Jet bersama pembantu peribadinya dan beberapa orang lagi terbang ke Paris, Perancis untuk menghadiri mesyuarat perniagaan
Penguasa penerbangan perancis mengeluarkan kenyataan bahawa pernerbagan commercial itu membuat perjalanan dari Istanbul ke Paris, pada masa yang sama mereka terpaksa berpatah balik di sebabkan tidak boleh mendarat, badan penguasa penerbangan sedang menyiasat pekara ini.

Sejauh mana kebenarannya?  
Sumber : Elpais-TV.com


Kecoh Shah Rukh Khan Meninggal Dunia

KHABAR angin tentang kematian aktor Bollywood terkenal Shah Rukh Khan mendapat perhatian selepas ia tersebar di laman sosial Facebook pada Ahad lalu.

Sebuah laman Facebook R.I.P Shah Rukh Khan yang diwujudkan oleh individu tidak bertanggungjawab tersebut telah menarik perhatian netizen sehingga menerima hampir satu juta like.

"Pada kira-kira 11 pagi, Ahad lalu (28 Mei 2017), pelakon yang kita cintai Shah Rukh Khan meninggal dunia. Shah Rukh Khan dilahirkan pada 2 November 1965 di New Delhi. Pemergiannya akan dirindui tapi tidak akan dilupakan.

"Sila tunjukkan simpati dan takziah anda dengan menulis komen di laman Facebook ini," tulis status pada berita palsu tersebut.

Beratus-ratus peminat aktor berkenaan meninggalkan komen dan ucapan takziah dengan menyatakan rasa sedih terhadap berita berkenaan.

Bagaimanapun, segelintir peminat tidak mempercayai berita palsu tersebut berikutan terlalu banyak berita palsu tentang kematian artis terkenal.

Mereka berkata, berita penting itu seharusnya dilaporkan oleh media-media utama di India dan bukan hanya sekadar di laman Facebook.

Pada Isnin lalu, wakil kepada pelakon Kuch Kuch Hota Hai menerusi satu kenyataan menafikan perkara berkenaan.

"Beliau kini turut termasuk dalam senarai panjang selebriti yang menjadi mangsa penipuan ini. Dia masih hidup dan berada dalam keadaan baik. Berhenti mempercayai apa yang anda baca di Internet," ujarnya.Jangan Lupa Like Page Ini Untuk Mendapatkan Segala Berita Yang Paling Terkini!!
Shah Rukh Khan Meninggal Dunia Dalam Nahas Pesawat Peribadi ? Shah Rukh Khan Meninggal Dunia Dalam Nahas Pesawat Peribadi ? Reviewed by kak tie on 3:38:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan