Header AD

MENJELANG PRU14 Ahmad Maslan kongsi gambar makan nasi lauk ikan masin

loading...
loading...
MENJELANG PRU14 Ahmad Maslan kongsi gambar makan nasi lauk ikan masin

MENJELANG pilihan raya umum ke 14 (PRU14) Datuk Ahmad Maslan yang sudah sekian lama menyepikan diri, tiba-tiba kembali menjadi 'tular' apabila tampil berkongsi makanan 'ala kadar' yang hanya berlaukkan sedikit telur dan ikan masin ditambah sedikit sayur dan sambal.

Dalam salah satu kiriman Facebook oleh penyokong beliau Ahmad Maslan dipuji sebagai seorang yang sangat-sangat merendahkan diri.

"Dato sangat sangat humble," tulis kiriman itu.


Bagaimanapun perkongsian itu nampaknya gagal memberikan imej positif kepada beliau. Rata-rata pengguna media sosial dilihat mengkritik dan tidak kurang yang menyindirnya.

Sebahagian menganggap Ahmad Maslan berlakon untuk menarik sokongan rakyat dengan berlagak makan seperti rakyat biasa.


Segelintir lagi turut menyamakan tindakan Ahmad Maslan itu dengan lakonan-lakonan yang dibuat oleh ahli politik BN sebelum ini, (MB Perak jadi pekerja angkat sampah, MB Pahang naik basikal).

Ada juga yang mengungkit kenyataan Ahmad Maslan sebelum ini yang mengatakan kononnya, cukai GST menguntungkan.


Kesimpulannya, rakyat hari ini sudah cerdik, tidak mudah termakan dengan lakonan bodoh seperti ini yang dilihat semata-mata untuk meraih keuntungan politik.
Jangan Lupa Like Page Ini Untuk Mendapatkan Segala Berita Yang Paling Terkini!!
MENJELANG PRU14 Ahmad Maslan kongsi gambar makan nasi lauk ikan masin MENJELANG PRU14 Ahmad Maslan kongsi gambar makan nasi lauk ikan masin Reviewed by kak tie on 5:14:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan