Header AD

Akhirnya Penerbit Upin Ipin Balas SMS Ujang DEDAH Kenapa Ujang Diberhentikan !

loading...
loading...
Akhirnya Penerbit Upin Ipin Balas SMS Ujang DEDAH Kenapa Ujang Diberhentikan !

Semalam tular di mengenai laman Facebook mengenai isu pemecatan Kartunis Ujang daripada Majalah Komik Upin dan Ipin

ujangditipulagi_01.jpg

Menurut mesej pesanan ringkas yang dikongsikan oleh Ujang di ‘wall’ Facebooknya, pihak Nyla Sdn Bhd memohon maaf atas pemecatan tersebut memandangkan dia begitu terikat dengan Les Copaque yang memberikan lesen penerbitan kepadanya.

Kerenah daripada Les Copaque memaksa syarikat penerbitan ini memecat Ibrahim Anon atau lebih dikenali dengan nama Ujang dalam masa 24 jam.Dari mesej tersebut pihak Nyla Sdn Bhd seperti tidak mampu berbuat apa-apa. Boleh dikatakan seperti “Lembu Yang Dicucuk Hidungnya”. Dalam masa yang sama, Ujang juga mengatakan ada juga desas-desus yang mengatakan bahawa ada nama-nama baru yang bakal menggantikan jawatan beliau sebagai Penasihat Komik dalam syarikat tersebut.

Walaubagaimanapun dengan nada sedih Ujang memberitahu dia telah menghalalkan serta memaafkan apa yang berlaku kepada beliau. Dan dia berharap perbuatan seperti itu, tidak diulangi oleh syarikat ini pada masa akan datang.

Semoga Ujang tabah dan teruskan berkarya!
Jangan Lupa Like Page Ini Untuk Mendapatkan Segala Berita Yang Paling Terkini!!
Akhirnya Penerbit Upin Ipin Balas SMS Ujang DEDAH Kenapa Ujang Diberhentikan ! Akhirnya Penerbit Upin Ipin Balas SMS Ujang DEDAH Kenapa Ujang Diberhentikan ! Reviewed by kak tie on 12:42:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan