Sunday, 9 April 2017

Licinkan Kulit Dari Parut Jerawat,Doktor pun Terkejut!

loading...
Petua melicinkan kulitGosok ini di Mana-mana parut, kedut atau Lubang pada kulit anda dan Lihatlah kerana ia hilang dalam beberapa minit!

Malah Doktor pun Terkejut!

Ramai orang yang ingin mempunyai kulit yang bersih dan sihat dan menghabiskan wang untuk produk kosmetik dan rawatan untuk mencapai matlamat ini.

Walau bagaimanapun, produk-produk dan rawatan bukan sahaja mahal, tetapi ia memberikan hasil yang hanya sementara. Atas sebab itu, kami membentangkan anda satu ubat semula jadi, yang akan menghapuskan parut, mengurangkan kedutan dan menjadikan kulit anda sihat dan licin.

Lebih-lebih lagi, ia akan merawat jerawat dan mengurangkan kemunculan parut hodoh. Anda hanya menyediakan bahan-bahan yang ada dan murah.

Membuat Face Mask

bahan-bahan:
- 1 sudu kayu manis
- 1 sudu buah pala tanah
- 1 sudu teh jus lemon
- 1 sudu teh madu organik


arahan:
Anda perlu campurkan semua bahan dengan baik sehingga anda mendapat pes yang tebal. Kemudian, basuh muka anda dengan baik dan dengan pelembap.

Seterusnya, sapu campuran pada kawasan yang terjejas. Jika ia mula gatal-gatal, ia bermakna bahawa campuran berfungsi. Selepas 10 minit, keluarkan topeng dan cuci muka anda dengan air suam. Akhir sekali, lap kering dan sapukan pelembap.

Nota: Jika kulit anda sensitif, anda perlu menambah lebih banyak madu. Walau bagaimanapun, jika anda mengalami ruam atau alahan, elakkan menggunakannya.
Manfaat buah pala untuk Kulit

Buah pala adalah salah satu bahan yang paling penting dalam ubat ini kerana manfaatnya. Ia dipenuhi dengan ciri-ciri antibakteria, antiseptik, analgesik, anti-radang, dan sifat antioksidan. Ia menyediakan pelbagai manfaat kecantikan, seperti menghapuskan jerawat, ekzema, dan mencegah penuaan.

Selain itu, minyak buah pala sering dijumpai di dalam pembersih wajah dan pelembap. Ia membersihkan kulit, menggalakkan peredaran, dan melawan radikal bebas.
Manfaat kayu manis untuk Kulit

Kayu manis kaya dengan antikulat dan antivirus. Ia mencegah penuaan pra-matang disebabkan oleh sebatian yang kuat dan mengurangkan risiko penyakit yang disebabkan oleh bakteria.

Manfaat madu untuk Kulit

Madu mengandungi antibakteria, antikulat, dan sifat-sifat antioksidan yang menggalakkan proses penyembuhan dan menyahtoksik kulit. Oleh itu, ia mengembalikan kulit yang rosak dan melembapkan kulit.

Lemon Manfaat Juice untuk Kulit

Lemon penuh dengan vitamin C, yang membina kolagen dalam kulit kita dan mengekalkan kulit muda dan tegas. Selain itu, ia mengurangkan liang dan mencerahkan kulit gelap.

No comments:

Loading...