Header AD

Khasiat dan Kehebatan Buah Manjakani Kepada Wanita..Sebarkan..

loading...
loading...
Inilah Khasiat dan Kehebatan Buah Manjakani Kepada Wanita..Sebarkan..:

MANJAKANI.jpg

Petua orang lama tidak dapat tidak untuk kita tolak dan tidak mengamalkannya. 

Antara petua dan amalan orang dahulu untuk menjaga kesihatan dalaman dan keharmonian rumahtangga ialah mengamalkan makan dan menggunakan herba. Manjakani merupakan salah satu amalan yang amat sinonim dengan amalan penjagaan kecantikkan oleh golongan wanita zaman dahulu.  Sehingga kini amalan memakan dan menggunakan herba seribu guna ini masih lagi dipraktikkan.  Tidak kira sama ada secara tradisional atau moden.  

buah%2Bmanjakani.jpgKandungan Kimia yang terdapat dalam buah Manjakani secara semulajadi ialah :

Tannins 
  • Gllic Acids 
  • Antioxidants 
  • Vitamin ~ A dan C 
  • Mineral ~ Calcium, Iron 
  • Fiber
  • Protein 
  • Karbohidrat

Ini pula adalah khasiat dalam buah manjakani:

1. Buah majakani dapat membersihkan bakteria di kawasan organ intim wanita. 

Khasiatnya sangat bagus untuk mengatasi keputihan. Manjakani mengandungi tannin yang bagus untuk mengetatkan otot vagina, vitamin A dan C, kalsium, protein, serta mengandungi elemen astringent untuk membasmi bakteria penyebab keputihan. Khasiat lain yang didambakan oleh kaum wanita adalah untuk menambah ‘kerapatan’ dan menjadikan lubang vagina lebih anjal.

Photo2138.jpg2. Buah majakani digunakan sebagai ubat perancang kehamilan


Buah majakani sudah tidak asing lagi di kalangan wanita yang sudah berumahtangga. Meskipun buah majakani sendiri mempunyai khasiat untuk menyembuhkan luka, namun jika ia diolah semula fungsinya dapat mencegah kehamilan.3. Membersihkan bakteriaBuah majakani berkhasiat untuk membersihkan bakteria di kawasan organ intim kewanitaan. Selain itu ia sangat bagus untuk mengatasi cairan berlebihan di kawasan Miss V dan membasmi bakteria penyebab keputihan. Untuk rawatan lanjutan buah majakani juga bagus untuk mencegah kanser serviks.


4. Buah manjakani memberi kenikmatan seks
Buah manjakani berfungsi sebagai ubat herba yang dapat membantu kekentalan organ intim wanita. Khasiat buah manjakani bukan saja dapat dirasakan oleh kaum hawa, tetapi secara tidak langsung ia juga membantu kepuasan sang suami ketika melakukan hubungan seks.5. Awet Muda – Antioksidan dalam manjakani boleh melambatkan proses penuaan.


6. Mencegah Kencing Manis – Asid galik di dalam buah ini dapat mencegah kencing manis dan lelah.


7. Mencegah kanser payudara dan rahim – Antioksidan dalam buah manjakani boleh mencegah kanser buah dada dan kanser rahim.


8. Mencegah bau yang tidak diingini – Buah manjakani bersifat astringen, membasmi bakteria dan kuman yang mengakibatkan bau yang tidak enak pada Miss V.


9. Merawat otot-otot di dalam miss V Tannin yang terdapat di dalam buah manjakani mempunyai sifat menegangkan semula otot-otot dalam Miss V dan menyebabkan ia menjadi sempit.


10. Mengurangkan lendir pada Miss V Astringen juga mampu menyerap segala lendir pada miss v yang menyebabkan bau tidak enak.11. Membersihkan lendir haid dan nifas – Astringen juga mampu menyerap lebihan darah haid dan nifas.


12. Mengetatkan otot – Astringen juga mengetatkan semula otot- otot di dalam Miss V terutamanya selepas bersalin.


13. Menegangkan dan mencantikan kulit – Astringen dalam buah manjakani boleh mencantikkan kulit dan mencegah jerawat.


14. Mata yang sihat – Astringen terbukti dapat memberikan penglihatan yang jelas


15. Merawat payudara – Buah manjakani mempunyai sifat menegangkan kembali otot-otot dan buah manjakani dapat memperbaiki payudara yang kendur.


16. Gigi dan tulang – Kalsium dalam buah manjakani boleh membantu menguatkan gigi dan tulang.


17. Mulut  Astringen dalam buah manjakani dapat menjaga kebersihan mulut.


18. Kulit kering dan berminyak – Astringen juga dapat merawat kulit kering dan berminyak.19.Melancarkan pembuangan air besar – Disebabkan buah manjakani mempunyai serat makanan, ia dapat melancarkan pembuangan air besar. Vitamin dan zat serta karbohidrat dan protein mampu meningkatkan kesihatan anda.-Pen Merah Press-Jangan Lupa Like Page Ini Untuk Mendapatkan Segala Berita Yang Paling Terkini!!
Khasiat dan Kehebatan Buah Manjakani Kepada Wanita..Sebarkan..  Khasiat dan Kehebatan Buah Manjakani Kepada Wanita..Sebarkan.. Reviewed by kak tie on 8:18:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan