Khamis, 12 Januari 2017

Foto Ngeri Dan Menakutkan Kanak-kanak diperkosa sebelum dibunuh & ditanam dalam lumpur

loading...
Kanak-kanak diperkosa sebelum dibunuh & ditanam dalam lumpur:
PAPUA BARAT, INDONESIA - Warga bandar Sorong digemparkan dengan penemuan mayat seorang kanak-kanak perempuan bernama Kasia Mamangsa dalam lumpur, jam 2.30 petang Selasa. 

Mangsa yang berusia 4 tahun itu ditemui ditanam dalam lumpur dengan keadaan tangan diikat, dipercayai diperkosa sebelum dibunuh, berdasarkan penemuan darah di sekitar kemaluan mangsa.

Mayat mangsa kemudian dari sungai berlumpur itu sebelum dihantar ke Hospital Kota Sorong untuk bedah siasat. 

Terdahulu, ibu mangsa, Yuli, juga berusaha mencari anak kecilnya itu, namun gagal menemui mangsa. Namun, kakak mangsa, Grece dikatakan sempat melihat mangsa dibawa oleh seorang suspek ke lumpur berkenaan, menjadi petunjuk utama dalam siasatan tersebut.


2id08OG
Mayat mangsa ditemui dalam lumpur | Foto -RRI


2icVhgB
Mayat mangsa berjaya dikeluarkan dan dihantar ke hospital untuk bedah siasat | Foto - RRI

Sementara itu, pihak polis telah berjaya menahan tiga remaja lelaki yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kes pembunuhan itu. Kesemua suspek yang ditahan adalah merupakan jiran mangsa. 


2icSWls
Suspek kes rogol & bunuh | Foto - RRI

Menurut saksi, ketiga-tiga mangsa sebelum itu baru selesai berpesta dan dilihat membawa seorang kanak-kanak kecil di sekitar bandar, tidak beberapa jauh dari rumah mangsa sebelum gerakan mencari dilakukan.  

Polis terpaksa mengenakan kawalan ketat bagi mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini dari ahli keluarga mangsa. loading...
kongsikan artikel ini

0 comments: